Alles is perfect

Probeer je het allereerste begin van het ontstaan van het universum eens voor te stellen (als zoiets zou bestaan).

Uit een allesomvattende energiebron ontstaan op de een of andere manier alle stoffen die ontelbaar veel soorten leven voortbrengen. Hier zit blijkbaar zo’n enorme intelligentie achter dat alle levensvormen met elkaar en door elkaar kunnen groeien, ontwikkelen en uitbreiden.
Ik zou dat perfectie willen noemen, perfectie die zichzelf vanuit een soort energieveld transformeert tot materie.

Zou deze perfectie gedurende dit proces ergens zijn perfecte zelf kunnen verliezen, denk je?

Ik geloof sterk van niet.

Alles is en blijft altijd een onlosmakelijk onderdeel van deze perfecte bronenergie.

Dus ook jij en ik!

Ook al denken we vaak dat we los staan van de rest van de wereld en het universum, we zijn en blijven een perfect onderdeel van het geheel. Ieder op zijn eigen unieke wijze.

Als mens zijn we ons gaan identificeren met onze gedachten, waardoor we geloven dat wat we denken, de waarheid is. We hebben in ons leven veel voeding ontvangen voor onze gedachten door o.a. onze ouders, religies, leiders, leerkrachten, vrienden, familie en de media.

We zijn gaan geloven dat er goede en slechte dingen en mensen zijn en we vinden onszelf vaak ook onvolledig en verre van perfect. Maar vanuit welk gezichtspunt is dat zo?

Vanuit de denkgeest dat er een bepaalde standaard is waarnaar gestreefd moet worden in het leven. Dit denken is ontstaan in het brein, waarin we niet het vermogen hebben om het complete plaatje te overzien. Het brein denkt vaak dat het alles weet wat er nodig is om een oordeel te vormen over onszelf en alles wat we waarnemen, terwijl we ons niet bewust zijn van het enorme veld van perfecte intelligentie waar we onderdeel van zijn. Er is dus over het algemeen een behoorlijk verschil tussen wat we denken en wat we werkelijk zijn.

Zodra je je daar bewust van wordt, komen er nieuwe mogelijkheden in beeld.

Mogelijkheden om nieuwe gedachten te kiezen over jezelf, over de wereld en het universum om je heen.

Gedachten die jou helpen om je te verbinden met de perfecte bron waar je een onderdeel van bent, waardoor je jezelf als machtige (mede)schepper kunt gaan zien in plaats van een schepsel zonder veel invloed op jouw leven en dat van anderen.

Stel je voor hoeveel kracht en energie die gedachten jou kunnen geven!

Hoe kun je dit bewustzijn een handje helpen om zich te ontwikkelen?

Om te beginnen door iedere dag een moment te reserveren waarin je je concentreert op iets anders dan je bijna constante stroom van gedachten.

Bijvoorbeeld op je ademhaling.

Door je bijvoorbeeld een kwartier per dag te concentreren op je ademhaling, verleg je je focus van je brein en kun je beter contact maken met de energie achter jouw gedachten. Dat wat jij werkelijk bent.

Je gedachten hoeven niet weg te gaan, alleen oefen je om je bewust te worden van je gedachten. Je gaat zo ontdekken dat er dus blijkbaar een bewustzijn in je aanwezig is, die je gedachten kan observeren, zonder erin op te gaan.

Telkens als je merkt dat je meegaat in nieuwe gedachten, verleg je je focus weer naar je ademhaling.

Dit zal best een tijdje in beslag nemen voordat je je langere tijd kan concentreren op je ademhaling en dat is normaal en helemaal okee. Ook hier is geen goed en fout in en je hoeft het jezelf dus ook niet kwalijk te nemen als het vaak niet lukt.

De oefening op zich helpt sowieso en als je hem vaker doet, zal je merken dat het makkelijker gaat. Zoals met heel veel dingen in het leven.

Je hoeft dus geen ‘verlichte’ staat te bereiken of allerlei visioenen te krijgen om te slagen voor deze oefening/meditatie.

Het effect is vergelijkbaar met bijvoorbeeld een skitocht, waarbij je aandacht gericht is op je lichaamsbeweging en de ervaring met je zintuigen in het huidige moment. Dit zorgt over het algemeen voor een ontspannen gevoel, omdat je even niet gericht bent op je gedachten waarin je meestal bezig bent met energievretende zaken uit het verleden of in de toekomst. (Tenzij je niet goed kunt skiën en je vaker gefrustreerd op de grond ligt dan dat je vooruit komt ;-))

Ook word je je steeds meer bewust van het feit dat je niet je gedachten bent, maar dat je gedachten hebt en dat je ze kunt kiezen.
Hiermee pakt je dus eigenlijk de regie over je gevoel en daarmee jouw leven.

Wanneer je je goed voelt en liefde voelt voor jezelf en voor een ander, is dat een signaal dat je afgestemd bent op wat je werkelijk bent. De perfecte bron van alles wat is.
Hoe je je voelt bepaalt wat je in je leven aantrekt en je kunt je gevoel beïnvloeden door de gedachten die je kiest.

Wanneer je je gedachten richt op dat wat je niet wilt, zal je deze energie gaan voelen en uitstralen. Hiermee ben je een magneet geworden voor alles wat je niet wilt.

Als je een magneet wilt zijn voor alles wat je wel wilt en waar je je blij bij voelt, richt dan je gedachten op alles waar je je goed bij voelt, wat je energie geeft, waar je dankbaar voor bent en wat je waardeert in jouw leven. Als je dit doet, zal je de energie uitstralen van datgene wat je wilt en het daardoor aantrekken.

Je stemt als het ware af op de radiofrequentie van alles wat je wilt.

Wanneer je negatieve emoties ervaart en deze voedt met je gedachten, ben je hierop afgestemd en zal je meer ervaren wat bij deze frequentie past.

Als je je hiervan bewust kunt worden en je gedachten observeert, waardoor je er even uit kunt stappen, ben je in staat om een nieuwe gedachte te kiezen die past bij hoe je je wilt voelen.

Wanneer je deze gedachte minstens 2 minuten vasthoudt, kom je in een andere energiestroom terecht en zullen er meer gedachten volgen die je het goede gevoel geven waar je naar verlangt. Hoe meer je jezelf met deze gedachten voedt, hoe beter je je gaat voelen en hoe meer je aantrekt wat bij dit gevoel past.

Alles wat dezelfde frequentie heeft, trekt elkaar aan.

Je bent dus altijd een magneet en jij kunt zelf bepalen wat je aantrekt!

Focus is je kracht!

Door jezelf af te stemmen op wat je werkelijk bent; overvloed, liefde, schoonheid, intelligentie en perfectie, zal je gaan aantrekken wat bij deze energie past.

In de natuur is het vaak makkelijker om die afstemming te maken, omdat je hier veel elementen van de perfecte bron kunt zien en ervaren. Je kunt je er verwonderen over de overvloed aan verschillende planten en dieren, de schoonheid ervan als je echt goed kijkt, de perfecte samenwerking tussen alles wat er leeft en hoe jij hier onlosmakelijk onderdeel van uitmaakt.

Net zoals de dieren en planten intuïtief weten wat ze nodig hebben en wat goed voor ze is, hebben wij mensen diezelfde intuïtie waar we contact mee kunnen maken. Het lukt het beste om contact te maken met deze gezamelijke bron, wanneer we de stille plek opzoeken die zich achter alle gedachten bevindt.

Het verschil tussen bijvoorbeeld een dier dat volledige vrede in het moment kan ervaren en een onrustig mens, zijn de gedachten van de mens. Deze gedachten hebben zelden met het huidige moment te maken en zoeken vaak de ongemakkelijke momenten op.

Dieren en planten hebben hier geen last van en zijn dus altijd in contact met de bron waardoor ze automatisch doen wat goed voor ze is en daarmee goed voor het geheel.

Hoewel wij onze gedachten natuurlijk ook niet voor niets hebben en ze ook veel goed kunnen doen, is het dus ook goed om af en toe afstand te nemen van deze gedachten en te beseffen dat we meer zijn dan wat we met onze gedachten tegen onszelf zeggen.

Oneindig veel meer!

Categorieën